Coaching & Training

ABC - Training

De ABC-training is ontwikkeld door Hermina Stout.
Bij Hermina heb ik samen met mijn dochter Streggi de ABC-instructeur workshops gevolgd en mogen wij ons ABC-trainer noemen. Op regelmatige basis zullen wij bijgeschoold worden.

De naam ABC-Training is ontstaan vanuit de aandachtsgebieden die verwerkt zitten in de training.

De A staat voor:
Aandacht voor elkaar. Werken vanuit aandacht voor je hond. Leer herkennen wat hij je vertelt, of hij iets moeilijk of makkelijk vindt en hoe je hem hierin kan begeleiden. Aandacht van de hond voor jou, leer je hond dat er leuke dingen gedaan worden wanneer hij aandacht voor jou heeft. Onder het samenwerken verstaan we dat je veel dingen samen doet, maar dat de hond ook voor je uit leert werken op jouw verzoek als ook dat hij moet wachten tot jouw sein om te beginnen.

De B staat voor:
Bewustwording van wat je doet, van wat de hond je vertelt en voor de hond het bewust zijn van het samendoen, het bewust nemen van een toestel, maar ook bewust te worden van de handler tijdens een opdracht.
De Balans vinden op een breed vlak. Dus niet alleen het lichamelijke evenwicht wanneer de hond op een wiebelend oppervlak staat, niet alleen de Balans houden tussen wat wij van de hond willen en wat de hond wil, maar ook Balans tussen spanning en ontspanning zijn een aandachtspunt.

De C staat voor:
Contact met elkaar. Maar dan ook echt contact maken en niet een beetje zijdelings.
Communicatie, hoe leggen we de hond uit wat we van hem willen, wat vertellen wij de hond met onze lichaamstaal.
Concentratie brengt focus en rust. Dit is essentieel voor de hond om de oefeningen van het begin tot het eind te kunnen leren en te voltooien. Zonder concentratie en zelfcontrole is er geen focus.

Wanneer deze mix van ingrediënten goed uitgewerkt wordt, zorgt dat voor een super samenwerking met je hond. En tevens voor een meer evenwichtige hond.

ABC-Training is werken vanuit samenwerken, maar dan ook echt samen!! Het verbetert het lichaamsbewust zijn van de hond, wat zelfvertrouwen en een efficiënter lichaamsgebruik met zich meebrengt.

Werken vanuit wat jouw hond nodig heeft om te kunnen leren en te kunnen samenwerken vormt de basis van deze training, waarbij de woorden positief, begrip en plezier belangrijke onderdelen zijn. Samenwerken en leren was nog nooit zo leuk!

Theorie en praktijk zullen gedurende de les steeds worden afgewisseld, zodat de honden tussendoor even tot rust kunnen komen.

Kosten

Privéles €25.00

LET OP !!! Voor een gemaakte afspraak wordt er tijd voor u gereserveerd. De afspraak kan tot 24 uur voor de afspraak worden afgezegd. Is dat niet het geval dan worden de kosten voor de gereserveerde tijd in rekening gebracht.

Inschrijfformulier