Coaching & Training

Algemene Info

Bij Dogs First is de opzet van de lessen sterk individueel, zodat u altijd persoonlijke aandacht en begeleiding krijgt! Dit onderscheid ons ook van andere hondenscholen.

De lessen worden meerdere dagen per week gegeven, zowel overdag als ´s avonds. In overleg kan worden gekeken wat de mogelijkheden zijn.

Tijdens de lessen wordt er achtergrond informatie gegeven over hoe een hond leert, wat hij ons met zijn lichaamshouding laat zien en hoe we dit kunnen gebruiken tijdens de training. Onze hond spreekt nu eenmaal niet onze taal, maar wij kunnen wel zijn taal leren.

De cursussen worden gegeven volgens de nieuwste inzichten op het gebied van hondengedrag en hondenwelzijn en worden toegespitst op elke individuele baas-hond combinatie. U zult merken dat niet iedere combinatie hetzelfde wordt begeleid. Het kan dus zijn dat u op een andere manier instructies krijgt dan een ander cursist.
De doelstelling zal echter wel hetzelfde zijn. Dit komt omdat er niet één combinatie hetzelfde is.

U zult ervaren dat de hond met veel plezier met u gaat samenwerken. Wanneer u zich inzet gaat het leren in een razend tempo. U leert bij ons om een team te worden met uw hond en leiding te geven, wat resulteert in een gehoorzame hond.

We willen allemaal dat onze hond een fijne kameraad is. Dit bereik je door hem goed op te voeden. Een goede opvoeding bestaat voor het grootse gedeelte uit trainen, zodat de hond een gewaardeerd lid van de gemeenschap wordt en zo min mogelijk overlast veroorzaakt in en om het huis.

U krijgt van ons een combinatie van praktijk en theoretische ondergrond die eigenlijk elke hondenbezitter in België zou moeten hebben. Wij zeggen vaak dat de hond het best wel weet, maar hoe maak je hem dat duidelijk. Die kunst leert u bij ons!

Belangrijk is ook thuis de oefeningen die u leert te blijven herhalen. Want één les in de week is lang niet voldoende om alles te leren. Meerdere keren korte momenten trainen zorgt ervoor dat de hond ook gemotiveerd blijft.

'Het resultaat dat je met je hond behaalt zal in hoge mate van jezelf afhangen. Het is de hond die jou zal belonen voor de inspanningen. Je krijgt dubbel en dik terug wat je er aan energie insteekt.

Ook is het goed zoveel mogelijk over het ras van uw eigen hond te lezen, ieder ras heeft zo zijn kenmerken en beperkingen. Ook informatie over honden in het algemeen is erg belangrijk.

Wat heeft u nodig

  • Uzelf, de hond, een vaste halsband, een riem van +/- 1.50 à 1.80m.
  • Geen flexilijn / rollijn of ketting.
  • GEEN slipketting, anti-trektuig, prikband of electronische correctieband.
  • Voldoende beloningsbrokjes, iets wat de hond zeer lekker vind, kleine stukjes zodat er veel en snel beloond kan worden voor gewenst gedrag.
  • Een (niet piepend) speeltje of flostouw.

Betaling

Uw betaling geschied contant voor de aanvang van de eerste les ter plaatse.

Afmelden

Kunt u onverwacht niet deelnemen aan een Privé-les dan kan deze kosteloos verzet worden als de afmelding plaats heeft langer dan 24 uur van tevoren. Vind de afmelding plaats binnen de 24 uur voor de afgesproken tijd en datum dan vervalt de les en bent u de betreffende kosten verschuldigd.