Speurles

De speurles

De speurlessen worden individueel afgestemd op uw hond. Dat biedt een gedegen, stapsgewijze opbouw in het praktijk speuren. Het is belangrijk dat de verschillende componenten goed aangeleerd worden. De training gebeurt op een ontspannen manier en is puur gebaseerd op beloning. U leert uw hond lezen.

De speurles duurt 1 uur. We verzamelen op een door mij aangeduide speurlocatie. Tijdens de les is de hond altijd aangelijnd aan een speurlijn van 10 meter (te leen tijdens de proefles). We lopen in weer & wind over paden in de natuur. Stevige wandelschoenen en regenkleding kunnen nodig zijn. Ook is het belangrijk dat u uw hond onderweg water kunt geven! Het is handig om een klein rugzakje mee te nemen waarin u voldoende drinkwater voor uw hond in kan deponeren en uw hond wil natuurlijk graag beloond worden met een voertje of speeltje. Laat uw hond 15 minuten voor de speurles even uit.

Benodigdheden voor de speurles

  • Een speurtuig (niet noodzakelijk voor de proefles)
  • Een gewone (niet slippende) halsband
  • Een speurlijn van 10 meter (tijden de proefles stel ik deze beschikbaar)
  • Water voor de hond voor onderweg
  • Eventueel handschoenen, de juiste (regen)kledij en goed schoeisel
  • Indien je hond een voedselallergie heeft moet je zelf voor voertjes zorgen waarmee hij beloond kan worden

Lestijden

De lestijden zullen in onderling overleg met u worden afgesproken. Speurtraining kan overdag, zowel doordeweeks als in het weekend.

Locatie

Er wordt gespeurd op diverse speurlocatie zoals in bosgebieden, weilanden, landweggetjes en in de bebouwde kom. Per lesdag wordt gekeken welke locatie ‘nodig’ is voor de speurteams die op die dag komen speuren. Het verschilt dus per keer. Wanneer u bij Dogs First komt speuren ontvangt u een routebeschrijving naar de desbetreffende locatie.

Hoe vaak wilt u speuren?

U wordt er geheel vrij in gelaten hoe vaak u een speurles afspreekt. U kunt er voor kiezen om 1 keer per week te komen speuren, 1 keer per 2 weken of 1 keer per maand. U bent dus niet verplicht om wekelijks les te volgen! Om mooie vorderingen te zien bij uw hond is het aan te raden om op regelmatige basis te komen speuren. Ervaar hoeveel plezier het speuren oplevert! Maak een afspraak voor een proefles of geef een speurles cadeau.

Weersomstandigheden

De speurlessen gaan onder alle weersomstandigheden door! Immers een mens kan vermist raken in alle weersomstandigheden en niet alleen als het droog en zonnig is! Omdat we echter te maken hebben met trainingen staat in uitzonderlijke gevallen de veiligheid van de geleider en de hond voorop. In deze omstandigheden gaan de speurlessen dan ook niet door.

Wanneer gaan de speurlessen niet door?

  • Bij een temperatuur van 25 graden of meer. De honden lopen dan het risico op oververhitting
  • Bij onweer en bliksem
  • Bij een hevige storm waarbij er risico is op afbrekende en vallende takken
  • Bij bevroren plassen die bedekt zijn met sneeuw. Plekken waar het glad is zijn daardoor niet zichtbaar en dus gevaarlijk.

Als de speurlessen door bovengenoemde weersomstandigheden niet door gaan, krijgt u daarvan altijd persoonlijk bericht!